Ξύλινο Προγυαλισμένο Παρκέ

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το συναίσθημα του φυσικού ξύλου. Η ομορφιά, η δύναμη και ο χαρακτήρας του προσφέρουν αυθεντικότητα και ζεστασιά σε κάθε εσωτερικό χώρο!

Εξοπλισμένα με σύστημα εγκατάστασης κλικ, τα ξύλινα δάπεδα είναι επίσης εύκολα στην εγκατάσταση και έτοιμα για χρήση. Στο Tarkett, πάνω από 125 χρόνια τεχνογνωσίας σε κάθε σχέδιο.

01

Κατασκευασμένο από πολλαπλά στρώματα σκληρού ξύλου για μεγαλύτερη σταθερότητα, κάθε πάτωμα είναι σφραγισμένο με λάκα βερνικιού ή σκληρού κεριού για μεγαλύτερη αντοχή και εύκολη συντήρηση.

02

Πάνω από το 60% του ξύλου είναι πιστοποιημένο με FSC® (FSC®-C008972) ή PEFC ™ (PEFC ™/05-35-125). Τα παρκέ δάπεδα μας έρχονται έτοιμα με UV βερνίκια υψηλής αντοχής αλλά και με την πολυτέλεια του λαδιού προστατευμένο από μια στρώση σκληρού κεριού.

03

Με συνολικό πάχος απο 13mm έως 22mm και μπορούν να τριφτούν έως και 5 φορές στην ζωή τους. Η πρόταση μας είναι η κολλητή τοποθέτηση η οποία θα αναδείξει όλες τις χάρες του ξύλου ενώ είναι συμβατό και με την υποδαπέδια θέρμανση. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο μπορεί να γίνει και πλωτή τοποθέτηση με την χρήση του ανάλογου υποστρώματος.

04

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα ενός προκατασκευασμένου ξύλινου πατώματος της Tarkett είναι το παχύ στρώμα φθοράς του, που σημαίνει ότι το δάπεδο σας μπορεί να τρίβεται και να τελειοποιείται αρκετές φορές – αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του δαπέδου σας.

05

Ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να προσέξετε είναι η διάσταση και ο αριθμός σανίδων που υπάρχει σε κάθε φυσικής διάστασης σανίδας. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν επιλογές σε Μονοσάνιδο (1 σανίδα εντός της ίδιας φυσικής διάστασης σανίδα), Δισάνιδο (2 σανίδες εντός της ίδιας φυσικής διάστασης σανίδας) και Τρισάνιδο (3 σανίδες εντός της ίδιας φυσικής διάστασης σανίδας).

06

Το Μονοσάνιδο είναι μια μονή λωρίδα ξύλου στην επιφάνεια, που αποτελεί ολόκληρη τη σανίδα. Είναι μια λωρίδα από μασίφ ξύλο και καθώς δεν έχει κενά στο σχεδιασμό, τείνει να παρέχει την πιο αυθεντική εμφάνιση.

07

Το Δισάνιδο έχει δύο λωρίδες από μασίφ ξύλο εντός της μια φυσικής διάστασης σανίδας. Έτσι, στη μέση της σανίδας θα υπάρχει ένα κενό που χωρίζει τις δύο λωρίδες ξύλου. Αυτό του δίνει την εμφάνιση ότι έχει δύο σανίδες σε μία.

08

Το Τρισάνιδο έχει τρεις σανίδες μασίφ ξύλου εντός της μια φυσικής διάστασης σανίδας. Αυτό δίνει στο πάτωμα ένα εφέ σανίδας 3 σε 1. Υπάρχουν τρία κομμάτια μασίφ ξύλου, ενωμένα μεταξύ τους με ελαφρά κενά μεταξύ τους.

09

Πώς επηρεάζουν οι διαφορετικές λωρίδες το πάτωμα; Ο αριθμός των σανίδων που υπάρχουν στα κατασκευασμένα ξύλινα πατώματα επηρεάζει μόνο την εμφάνισή του καθώς η ποιότητα της ξυλείας είναι η ίδια.

010

Οι δύο πιο δημοφιλείς επεξεργασίες δαπέδου σχετίζονται με δάπεδα που έχουν επεργαστεί είτε με λάδι από σκληρό κερί είτε με βερνίκι- και τα δύο δάπεδα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και επιτυγχάνουν μακροχρόνια αποτελέσματα.

011

Γενικά, τα δάπεδα που έχουν επεξεργαστεί με βερνίκι τείνουν να έχουν πιο ομαλή, λαμπερή εμφάνιση και αίσθηση, ενώ τα δάπεδα που έχουν επεξεργαστεί με λάδι από σκληρό κερί τείνουν να έχουν πιο φυσική και ματ εμφάνιση και αίσθηση. Τα περισσότερα από τα ξύλινα δάπεδα μας είναι επεξεργασμένα με Proteco, μια από τις ισχυρότερες προστατευτικές επιφάνειες στην αγορά.

012

Το Proteco κάνει το δάπεδο ισχυρό διατηρώντας ταυτόχρονα την αυθεντική ξύλινη αίσθηση και διατίθεται σε τρεις τύπους, όπου ο καθένας παρέχει διαφορετικό φινίρισμα, από ημι-γυαλιστερό έως ματ.

013

Το Proteco Lacquer είναι ένα ημι-γυαλιστερό βερνίκι το οποίο εφαρμόζεται σε έξι στρώσεις για να κάνει το δάπεδο πιο ανθεκτικό.

014

Το Proteco Natura είναι ένα ματ βερνίκι, το οποίο είναι εξίσου ανθεκτικό και παρέχει εξίσου αποτελεσματική προστασία. Θα διατηρήσει το φυσικό χρώμα και την αίσθηση του ξύλου, ακριβώς περίπου όπως ένα δάπεδο που έχει επεξεργαστεί με λάδι. Απαιτεί λίγη περισσότερη φροντίδα, καθώς η ματ επιφάνεια προσελκύει πάντα περισσότερη βρωμιά από το μια ημί-γυαλιστερή.

015

Το Proteco Hardwax Oil παρέχει μεταξένια ματ επιφάνεια, ενισχύοντας την αίσθηση του ξύλου. Το λάδι διεισδύει στο ξύλο ενώ το σκληρό κερί παραμένει στην επιφάνεια και παρέχει επιπλέον προστασία από τη φθορά. Όπως όλα τα ξύλινα δάπεδα που έχουν επεξεργαστεί με λάδι, πρέπει να συντηρείτε με λάδι κάθε δύο ή τρία χρόνια. Απαιτεί επίσης κάπως περισσότερη φροντίδα από ένα δάπεδο με βερνίκι.

016
Ζητήστε Προσφορά
Eπικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για να λάβετε μια προσφορά.

"*" indicates required fields

Email*
confirm privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.